Setanta-tres dies amb el pare

Publicat per Editorial Trípode (novembre 2021)


“Així és com pare i fill viuran 73 dies amagats a la borda que tenen a dues hores del poble, dedicats a les feines dels camps i els boscos”

Setembre 1936. En un poble prepirenaic, que ha quedat a la banda nacional, hi ha hagut una forta repressió dels republicans. Una família humil rep la confirmació de l’afusellament del seu fill gran, activista republicà. En aquells moments d’angoixa, la mare suplica al pare que s’amagui a les muntanyes amb el fill petit, l’únic que els queda, per salvar-los de les depuracions.

Així és com pare i fill viuran 73 dies amagats a la borda que tenen a dues hores del poble, dedicats a les feines dels camps i els boscos. El fill és a punt de complir els onze anys, però demostra un caràcter més inquiet i receptiu que un home massa esquerp i sotmès a les servituds de la terra. Allà viuran un seguit d’experiències i petites aventures que els faran canviar la seva relació, fins que els arriba l’hora de poder tornar a casa seva.

Les vivències d’aquell temps d’excepció, amb una insòlita comunicació afectiva, seran recordades quan aquell nen ja és un home de cinquanta anys, que s’ha guanyat el futur lluny del poble, i té el seu pare a punt de morir a l’hospital.

INTERÈS LITERARI
«Isidre Grau ens lliura una història intensa, basada en un cas verídic, que es llegeix amb gust i manté l’interès del lector fins al final».
Maria Barbal


«Som davant un dels terribles episodis de la Guerra Civil viscut a l’altra banda. El protagonista, un noiet d’onze anys, es veu obligat a fer d’aprenent de Robinson al costat del seu pare, tots dos sols i emboscats».
Joaquim Carbó

NOTA DE L’AUTOR

PRÒLEG DE MARIA BARBAL

NOTA DE PREMSA

SELECCIÓ DE TEXTOS

Inici (p. 13-14)

Matar-se a treballar (p. 63-68)

La soledat (p. 77-80)

Una barba recargolada (p. 141-145)