Retrat de dona quieta

 

“RETRAT DE DONA QUIETA”, UNA NARRACIÓ D’ISIDRE GRAU PUBLICADA A LA COL·LECCIÓ DE QUADERNS SENHAL

El número 153 de la col·lecció de plaquettes SENHAL és la narració titulada “Retrat de dona quieta”, escrita per Isidre Grau, seguint la línia de la recreació de la memòria familiar iniciada amb el seu recull “Primer paisatge” (Gregal, 2016). En aquest cas ha traçat la semblança d’una dona de 90 anys que, més enllà d’una existència sense aparent relleu, amaga tot un caràcter auster i sensible. Les il·lustracions han anat a càrrec del cerdanyolenc Frederic Solàs i Roca.

SENHAL, una col·lecció de bibliòfils a Girona

Orientada ben al marge de la difusió comercial, la prestigiosa col·lecció de quaderns SENHAL es va començar a Girona la primavera de 1984 per iniciativa dels filòlegs Enric Prat i Pep Vila i ara fa un any va celebrar el seu títol número 150 amb una exposició a l’Ajuntament de Girona, després d’haver-hi publicat obres d’autors de tot el país en narrativa, poesia i assaig, a més d’algunes traduccions.

Cada plaquette consta de 12 pàgines en un paper d’alta qualitat, amb una tipografia molt elaborada i una compaginació singular que inclou dues il·lustracions, a càrrec de diferents artistes, ja que l’objectiu de la col·lecció és unir l’art i la literatura. La publicació compta amb el suport de la Llibreria 22 i l’Ajuntament de Girona. L’edició de cada títol es limita a 200 exemplars numerats que no van destinats a la venda, sinó a la difusió entre els circuits culturals.

LLEGIU RETRAT DE DONA QUIETA