L’home que perseguia la veritat

Publicat per Editorial Gregal (febrer 2019)


“Sovint aclarir la veritat esdevé un dret tan legítim com arriscat. Potser ja farem prou si aconseguim transmetre la nostra experiència als que intentaran viure millor”


A punt de fer 90 anys, la vida tranquil·la d’Andreu Novell a Sant Feliu es remou quan els mitjans parlen del proper centenari del pintor Eduard Vilamateu.
L’Andreu havia treballat per a ell de xofer i home de confiança en una finca als afores de Castell d’Aro i el preocupa que li tornin a carregar una mort de trenta anys enrere, que ell sap que no va cometre. Obsessionat per aclarir els fets, aconsegueix establir contacte amb la família Vilamateu, gràcies a l’ajut providencial d’Èric Noguera, un noi de 20 anys convalescent d’un intent de suïcidi.
Tanmateix, toparà amb les resistències dels fills i la vídua per furgar en el cas. Quan finalment accedirà a unes revelacions que li donen la raó, l’home haurà d’assumir que rere aquella mort hi havia realitats incòmodes, desconegudes fins aleshores, que l’afecten directament i que li fan rellegir la pròpia existència amb uns nous ulls. Serà un procés d’interiorització que llegarà al jove Èric, orfe de testimonis familiars, just quan s’està replantejant el seu futur.

Llegiu la Full informatiu de L’home que perseguia la veritat.


Selecció de textos


Tres espais de l’acció

Sant Feliu de Guíxols: Un home net de cor —— Full informatiu

Castell d’Aro: Una casa anomenada La Martinica —— Full informatiu

Cerdanyola del Vallès: Un pintor de la Cerdanyola republicana —— Full informatiu


Tres qüestions de fons

Més d’una veritat

Relacions de poder

Transferir l’experiència

comprar