Fugida en gris

Premi Ciutat d’Olot 1979, publicada per Comissió Premis Ciutat d’Olot (abril 1980)


Novel·la que explora les relacions de parella i els efectes del pas del temps


fugidaengrisPrimera novel·la amb exploració de les relacions sentimentals en la parella i dels efectes del pas del temps, amb la impossibilitat de recuperar els paradissos perduts de la infància.

Quan en Pere Riera passa un cap de setmana d’hivern a Tossa de Mar per buidar la casa heretada dels avis, a punt de ser venuda, rememora la infància i la joventut viscudes entre Barcelona i el poble, i de mica en mica entra en el nus de la seva crisi matrimonial. Mentrestant, l’Elisa, la seva dona, s’ha quedat al pis de Barcelona amb els dos fills i també va fent el seu procés de reflexió sobre la crisi oberta i sobre la seva manera de muntar-se la vida. Els dos itineraris personals no tornaran a confluir fins al final, quan la vida continua més enllà del parèntesi i cadascú ha sortit modificat de la presa de consciència.

El text va alternant els punts de vista dels dos protagonistes, de manera que el lector té ocasió d’aclarir els seus antecedents i com viuen el present a distància l’un de l’altre.