L’Ofici d’escriure

Isidre Grau, docent especialitzat en l’ofici d’escriure

Des de l’any 1994 fins al 2006 Isidre Grau exerceix professionalment com a mestre d’escriptors en diverses institucions.

–         Des d’octubre 1994 a desembre 1997: Professor de tècniques de novel·la i de conte a l’Aula de Lletres de Barcelona.

–         Des d’abril 1998 a a juliol 2010: Professor de tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès.

–         1998: Professor de l’assignatura de “Moviments literaris i gèneres” dins del curs de “Correcció estilística i tipogràfica” realitzat al Col.legi Oficial de Doctors i Llicenciats.

–         Des de febrer 1998 fins a juliol 2001: Col·laboració setmanal al suplement de cultura del diari AVUI, amb les seccions pròpies: Narratòria, Ficcionari i Modelari, amb reflexions sobre tècniques narratives.

–         Desembre 2001: Publicació de l’assaig “L’arquitectura del conte”, a Editorial Octaedro, amb anàlisi i recomanacions pràctiques sobre l’escriptura del conte literari.

–         Octubre 2002: Curs d’“Iniciació al conte literari”, a la Casa-Museu Llorenç Villalonga de Binissalem.

–         Novembre 2002: Jornades literàries sobre “Introducció a l’escriptura literària”, a Maó, organitzat pel Consell Insular de Menorca, Diari de Menorca i Sa Nostra.

–         Novembre 2003: Jornades literàries “Quatre veus, quatre mons”, a Maó i Ciutadella, organitzat pel Consell Insular de Menorca, Diari de Menorca i Sa Nostra.

–         Febrer 2004: Sessió “El conte literari” en el curs de tècniques literàries per a professors de l’ICE, organitzat a l’Ateneu Barcelonés.

–         Novembre 2004: Jornades literàries “Bastir novel·les, i vestir-les”, a Es Mercadal, organitzat pel Consell Insular de Menorca, Diari de Menorca i Sa Nostra.

–         Novembre 2004 – gener 2005: Curs de tècniques de creació literària, al Centre de Recursos de Sant Vicenç dels Horts, organitzat per l’ICE de la Universitat de Barcelona.

–         Novembre 2005: Jornades literàries “El poder de les vivències”, a Es Mercadal, organitzat pel Consell Insular de Menorca, Diari de Menorca i Sa Nostra.

–         Febrer – març 2006: Curs de narrativa sobre “El poder de les vivències”, a Cardedeu.


 

L’arquitectura del conteL'arquitectura del conte

Presentació
Parlar del conte és endinsar-se en una de les reserves naturals de personalitat més acusada dins el gran parc temàtic de la literatura. És un territori que limita, d’una banda, amb la poderosa germana la novel.la, i de l’altra, amb la diàspora que omple el calaix de sastre de la “narrativa curta” i que sovint li amenaça la independència, amb confusions innecessàries. Llegir més

Índex de l’obra

 

 


La maleta de l’escriptor

Presentació
Aquest llibre parla de coses que he après escrivint.
Aquest llibre parla, també, de coses que he après ensenyant.
En aquest llibre em refereixo a l’escriptura literària com si fos un viatge. I ho és. Però també és una manera de presentar un seguit de reflexions com un itinerari amè. I alhora, instructiu. Encara que sigui parcialment instructiu, com sempre ho serà qualsevol ensenyament artístic. Llegir més

Índex de l’obra
 

arbre