Pinyols madurs

13 posts

Escolteu quatre contes del recull Pinyols madurs

A continuació podeu escoltar quatre contes de Pinyols madurs dins de la campanya Donants de veu, impulsada per Catalunya Ràdio i la Universitat Oberta de Catalunya. L’objectiu és promoure les audiolectures i els audiollibres dels autors catalans i les seves obres en català, i que se n’editin.

Així, la Diada de Sant Jordi passada voluntaris de Donants de veu van llegir els contes d’Isidre Grau que podeu escoltar clicant als enllaços:

Arbre Insubmís

Fum de memòria

Google afer

Tarifa Plana

“La meva tendència és la d’escriure novel·la però…”

Titulars.cat. 30/11/2018. Òscar Guimerà

– Què significa ‘biolit’?

És una expressió que vaig crear combinant ‘bio’ i ‘lit’ per a unir la idea de vida i la de literatura, i vaig emprar aquesta expressió per a denominar uns contes que vaig estar fent a la publicació digital Núvol, del març del 2013 al juliol de l’any passat. D’aquests contes, tots més o menys d’una pàgina d’extensió, n’anava publicant un cada quinze dies aproximadament.

Llegir més

Entrevista a Isidre Grau: A favor del conte breu

El Núvol. 12/10/2018. Sílvia Romero

Acabar la lectura d’un llibre i quedar-te, en tancar-lo, amb diverses reflexions al cap sobre allò llegit, és una de les immenses riqueses que ens regala la literatura. És el que intento provocar en el lector com a escriptora, i també el que em plau percebre com a lectora. I ho comento perquè és el que he sentit en llegir Pinyols madurs. Vuitanta-cinc biolits, d’Isidre Grau, per a mi un dels millors contistes que tenim a casa nostra i, alhora, un dels millors teòrics i estudiosos del conte. Aprofito la trobada amb ell per conversar sobre aquestes reflexions que necessito compartir.

Llegir més

Saviesa narrativa

El Punt Avui. Cultura. Lluís Llort. 18/3/2018

Isidre Grau (Sabadell, 1945), enginyer químic de formació i professor de català, ha estat quinze anys professor de tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En aquest mateix suplement va tenir una secció sobre com escriure contes durant molts anys. A més, la seva producció literària és dilatada: catorze novel·les (destaca la pentalogia d’Els colors de l’aigua, l’inici de la qual va rebre el premi Sant Jordi del 1985), assajos literaris, obres de gènere infantil i juvenil, títols col·lectius (va ser membre d’Ofèlia Dracs) i fins a deu reculls de contes.

Llegir més

Pinyols madurs

Eix Diari. Teresa Costa-Gramunt. 6/3/2018

Isidre Grau (Sabadell, 1945) és un autor consolidat i de llarg recorregut (14 novel·les, algunes d’elles premiades, ho testimonien) que durant quinze anys ha impartit tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. La seva experiència docent ha donat fruits saborosos en l’escriptura d’assaigs literaris com L’arquitectura del conte La maleta de l’escriptor.

Ara, amb Pinyols madurs (Voliana Edicions), acaba d’oferir-nos un recull de vuitanta-cinc biolits. I què són els biolits, es preguntaran els lectors.

Llegir més

Isidre Grau presenta ‘Pinyols madurs’ a la Microbiblioteca

El Núvol. Bernat Puigtobella. 28/2/2018

Isidre Grau, autor d’una vuitantena llarga de biolits a Núvol, va decidir recopilar-los en un volum que aquest mes publica Voliana Edicions: Pinyols madursMercè Bagaria el va entrevistar en aquest article i Bernat Puigtobella va escriure el pròleg del llibre, que reproduïm tot seguit. L’autor presenta Pinyols madurs aquest divendres 2 de març a les 19h a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.

Llegir més

Petites sacsejades emotives

Cerdanyola al Dia. 28/2/2018. Núria Ferrer

L’escriptor cerdanyolenc Isidre Grau inicia les presentacions de Pinyols madurs (Volaina Edicions), una obra on s’adapta als nous temps.

Llegir més

Isidre Grau: “Volia fer un llibre visualment diferent”

El Núvol. Mercè Bagaria. 19/2/2018

Coincidint amb els dies més freds de l’hivern, ha arribat a les llibreries Pinyols madurs (Voliana Edicions), un recull de relats signat per Isidre Grau, engendrat a partir de fets o d’impactes que impliquen emocionalment l’autor, nodrit pel record i que té com a objectiu mostrar un present complex i contradictori. Un recull, ens diu l’escriptor, “que vol ser tan divers com la vida que procura reflectir”. Amb ell hem parlat de pinyols i de com fer literatura.

Llegir més