Ciutadà Canalda

7 posts

Presentació de Ciutadà Canalda a Cerdanyola del Vallès

Editorial Trípode. 30/3/2023

En un ambient familiar i molt agradable al Museu d’Art de Cerdanyola, Jaume Aulet i Isidre Grau conversen sobre Ciutadà Canalda. Se centren, primer de tot, en el recorregut vital d’aquest personatge prepotent i fet a si mateix, des de els seus orígens a l’Alt Bergueda fins a arribar a triomfar com a empresari de la construcció a Montserdà, un espai imaginat pel propi autor. Aquest recorregut ens permet conèixer de més a prop l’entorn i el context en el qual s’ubica la novel·la i revisar el creixement desmesurat del país des de l’etapa del franquisme fins a la globalització.

Continuar llegint

Isidre Grau desmitifica els poderosos a Ciutadà Canalda

Cerdanyola.info. 28/3/2023

El periodista de Montcerdà Eloi Boada rep l’encàrrec de fer una biografia del constructor Romà Canalda, un dels homes claus en la transformació de Montcerdà de petit poble de pagesia de vinya i estiueig a una ciutat metropolitana. 

La família vol una hagiografia dels èxits empresarials de Canalda, però les converses entre el constructor, paraplègic a causa d’un greu accident de cotxe, i el periodista van molt més enllà. Aquestes converses introdueixen al lector en els orígens de l’empresari de Montcerdà i descobrim que una persona és molt més que una trajectòria pública i empresarial, amb secrets i febleses, però que, al cap i a la fi, Romà Canalda és un home apassionat i contradictori, “algú que no mereix l’oblit”, segons indica la novel·la.

Aquesta podria ser una sinopsi breu de l’última novel·la d’Isidre Grau, Ciutadà Canalda, que acaba d’arribar a les llibreries de la ciutat i que es presenta aquest dimecres, 29 de març, a les 18.30 hores al Museu d’Art de Cerdanyola.

Continuar llegint

Escoltar l’entrevista

Isidre Grau s’endinsa en el poble fictici de Montcerdà en la seva nova novel·la, ‘Ciutadà Canalda’

TOT Cerdanyola. 27/3/2023

L’escriptor cerdanyolenc Isidre Grau publica la seva tercera novel·la creant un poble fictici, que recorda a Cerdanyola del Vallès, i explicant la història d’un ascens i un declivi. Sota el títol Ciutadà Canalda, la novel·la veu la llum a les portes de Sant Jordi i es presentarà oficialment el dimecres 29 de març, a les 18.30 h, al Museu d’Art de Cerdanyola.

Continuar llegint

‘Ciutadà Canalda’, la nova novel·la d’Isidre Grau, arriba a les llibreries

Cerdanyola al Dia. 22 de març de 2023

Un any i mig després del seu últim treball -‘Setanta-tres dies amb el pare’- l’escriptor cerdanyolenc Isidre Grau torna a les llibreries amb ‘Ciutadà Canalda’. Una novel·la on crea un nou espai literari, Montcerdà, que com va passar amb Vinyes de Savall, a molts els recordarà a Cerdanyola. La presentació oficial serà dimecres 29 de març (18.30 hores) al MAC.

Continuar llegint

Pàgina de la revista

Isidre Grau torna amb l’ascens i declivi d’un constructor i crea un nou espai literari: Montcerdà

Cerdanyola.info · 14 de març de 2023

L’autor retrata a “Ciutadà Canalda’ -editorial Tripode- al constructor Romà Canalda, un personatge feréstec, contradictori i absorbit per una set personal insaciable, que recorda al Ciutadà Kane d’Orson Welles. Ho fa creant un nou espai literari, Montcerdà, que com va passar amb Vinyes de Savall, a molts els recordarà, inevitablement, a Cerdanyola.

Continuar llegint