Ciutadà Canalda

21 posts

Entrevista a Isidre Grau a Ràdio Castellterçol

Ràdio Castellterçol. Llegim OKè? Pilar Gili. 4/10/2023

 Conversa amb Isidre Grau, un escriptor amb una llarga trajectòria literària, que va ser membre del col·lectiu Ofèlia Dracs i premi Sant Jordi. Aquí ens presenta la seva divuitena novel·la publicada: “Ciutadà Canalda”, la història d’un ascens i un declivi a partir de la figura d’un constructor del Berguedà, en Romà Canalda.

Escolteu l’entrevista

Isidre Grau dona el seu fons documental a la Biblioteca de Catalunya

Vallesos.cat. juliol 2023. Vicenç Relats.

Amb l’objectiu de posar-lo a l’abast dels investigadors i de tota mena d’usuaris, l’escriptor Isidre Grau ha fet donació del seu fons documental a la Biblioteca de Catalunya, en un acte de recepció que va tenir lloc el 9 de maig passat i que va comptar amb l’apadrinament dels escriptors Vicenç Villatoro i Joan Todó, que hi van glossar la seva obra i trajectòria.

Continuar llegint

Isidre Grau: «Hi ha moments de la vida en què és més important ensenyar totes les cartes»

Llegir.cat. Sílvia Romero. 8/6/2023

Isidre Grau (Sabadell, 1945) és autor de novel·la i narrativa breu. En novel·la cal destacar la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), La ciutat dels solitarisL’home que perseguia la veritatUn dissabte de  primavera i Setanta-tres dies amb el pare. Va ser professor de tècniques de novel·la i conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès durant quinze anys, i va col·laborar en el diari Avui amb diversos articles amb reflexions al voltant de l’escriptura. Uns articles que després s’han publicat en un parell d’assaigs literaris.

Amb Ciutadà Canalda (Editorial Trípode, 2023) ens exposa la vida de Romà Canalda, un triomfador, un personatge mitificat que acceptarà tot un seguit d’entrevistes amb el periodista Eloi Boada perquè aquest redacti la seva biografia. Des d’aquest punt de partida l’obra es convertirà en una narració amb una magnífica recreació psicològica dels personatges.

Continuar llegint

“Soc escèptic davant dels mecanismes de poder”

El Punt Avui. Lluís Llort. 31/5/2023

Isidre Grau, en el sector literari, és un picapedrer. De luxe, això sí. Fa una feina constant, discreta, acurada, coherent i elegant. És un creador d’espais i de personatges que gaudeix escrivint, perquè amb cada nova obra transmet part d’aquest gaudi als seus lectors. Acaba de publicar la novel·la Ciutadà Canalda, tercer títol que li edita Trípode.

Continuar llegint

Llegir el pdf

‘Ciutadà Canalda’, l’enlluernadora novel·la d’Isidre Grau

L’Independent de Gràcia. Mercè Bagaria. 19/5/2023

Ciutadà Canalda’ (editorial Trípode) és la divuitena novel·la d’Isidre Grau, una obra que atrapa per la força dels personatges, pels espais i per la indagació de la veritat. Sobre Ciutadà Canalda l’autor i l’editora Pilar Blasco conversaran el dia 25 de maig, a la Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès.

Isidre Grau plasma en aquesta novel·la la vida d’un home de caràcter ferm, amb un propòsit concret: ser constructor, ric, poderós i tenir influència en la societat.

Continuar llegint

Presentació de “Ciutadà Canalda” a la Llibreria Ona

Ed. Trípode. 20/5/2023

Som a la Llibreria Ona de Pau Claris per presentar Ciutadà Canalda amb Isidre Grau i Joan Todó. Abans d’iniciar l’acte, Iolanda Batallé dona la benvinguda als assistents i es mostra contenta i orgullosa de poder presentar la nova novel·la d’Isidre Grau. Tot seguit, pren la paraula Pilar Blasco, editora de Trípode, que també dona la benvinguda i les gràcies a la llibreria per l’acollida.

Continuar llegint