Escolteu aquí l’entrevista rediofònica que han fet avui a Isidre Grau al Cap de Setmana amb Raquel Camins, de la COPE.
Setanta-tres dies amb el pare
Trípode. 1/4/2022
La llibreria Ona s’omple de lectors amb ganes d’escoltar la conversa entre Vicenç Villatoro i Isidre Grau sobre memòria i literatura arran de la seva última novel·la, Setanta-tres dies amb els pare.
Segre.com. La Tria. Andreu Loncà. 4/4/2022
Rodoreda va escriure que una novel·la és un acte màgic. Quan repenso, repasso i rellegeixo Setanta-tres dies amb el pare d’Isidre Grau em trobo que la pensava com una mena d’artefacte de justícia poètica en el sentit que en temps de guerra, un pare i un fill recomponien amb el treball en comú un equilibri romput per l’assassinat d’un jove innocent d’esquerres –l’altre fill– pels venjatius franquistes.
Cafís de Lletres – Ràdio Sant Celoni. 22/3/2022
Per escoltar la ressenya que n’ha fet la Sílvia Romero, seguiu l’enllaç.
Ràdio Caldes. Sota les llambordes. 4/3/2022
Per escoltar l’entrevista amb Isidre Grau, seguiu l’enllaç.
Trípode. 11/2/2022
La Casa Irla i la Biblioteca Octavi Viader ens han ofert una molt bona acollida.
Revista del Baix Empordà. 16/2/2022
Sant Feliu de Guíxols.- El proper dissabte 19 de febrer, a les 7 de la tarda a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es porta a terme la presentació del llibre d’Isidre Grau “Setanta-tres dies amb el pare”.
L’acte es farà amb la presència de l’autor i l’acompanyarà el doctor Toni Beltran.
Des de l’organització es destaca que Isidre Grau ens endinsa en la relació entre un pare i un fill durant setanta-tres dies viscuts als boscos, la solitud, la subsistència i l’autonomia dins la naturalesa crua, l’aprenentatge de vida, la maduresa i creixement personal són elements que omplen aquesta història.
Diari de Terrassa. 10/2/2022. Mercè Boladeras
La nova novel·la d’Isidre Grau, que porta per títol “Setanta-tres dies amb el pare” que aquest dimecres es va presentar als Amics de les Arts, està ambientada a l’inici de la postguerra i narra la història d’un pare i del seu fill, d’11 anys, que es refugien al camp per treballar per superar la mort del fill gran que ha estat arrestat i executat. La novel·la compta amb el pròleg de Maria Barbal, premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i ha estat publicada a l’editorial Trípode.
Llegir.cat. 8/2/2022, Sílvia Romero
Isidre Grau (Sabadell, 1945), és un escriptor amb una llarga i ferma trajectòria literària, ben consolidada en el panorama de les lletres catalanes. Ha publicat novel·la, narrativa breu i assaig, i durant quinze anys va impartir tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En aquest sentit cal assenyalar que ha publicat, al diari Avui, diversos articles al voltant de l’escriptura creativa.
El febrer de 2020, poc abans de l’inici oficial de la pandèmia i del confinament domiciliari, va publicar Un dissabte de primavera (Editorial Trípode), i un any i escaig més tard, l’octubre de 2021, veu la llum, amb la mateixa editorial, Setanta-tres dies amb el pare, una novel·la que ens exposa la relació, al llarg d’aquest període esmentat, entre un pare i un fill que es veuen obligats a viure en plena natura, amagats perquè la seva vida corre perill. Una narració que ens parla de solitud, subsistència, creixement personal i memòria.