Setanta-tres dies amb el pare

20 posts

Sobre pares i fills

Segre.com. La Tria. Andreu Loncà. 4/4/2022

Rodoreda va escriure que una novel·la és un acte màgic. Quan repenso, repasso i rellegeixo Setanta-tres dies amb el pare d’Isidre Grau em trobo que la pensava com una mena d’artefacte de justícia poètica en el sentit que en temps de guerra, un pare i un fill recomponien amb el treball en comú un equilibri romput per l’assassinat d’un jove innocent d’esquerres –l’altre fill– pels venjatius franquistes.

Continuar llegint

Aquest dissabte 19 de febrer presentació a la Casa Irla del llibre d’Isidre Grau “Setanta-tres dies amb el pare”

Revista del Baix Empordà. 16/2/2022

Sant Feliu de Guíxols.- El proper dissabte 19 de febrer, a les 7 de la tarda a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es porta a terme la presentació del llibre d’Isidre Grau “Setanta-tres dies amb el pare”.

L’acte es farà amb la presència de l’autor i l’acompanyarà el doctor Toni Beltran.

Des de l’organització es destaca que Isidre Grau ens endinsa en la relació entre un pare i un fill durant setanta-tres dies viscuts als boscos, la solitud, la subsistència i l’autonomia dins la naturalesa crua, l’aprenentatge de vida, la maduresa i creixement personal són elements que omplen aquesta història.

Continuar llegint

Confinament literari al camp

Diari de Terrassa. 10/2/2022. Mercè Boladeras

La nova novel·la d’Isidre Grau, que porta per títol “Setanta-tres dies amb el pare” que aquest dimecres es va presentar als Amics de les Arts, està ambientada a l’inici de la postguerra i narra la història d’un pare i del seu fill, d’11 anys, que es refugien al camp per treballar per superar la mort del fill gran que ha estat arrestat i executat. La novel·la compta amb el pròleg de Maria Barbal, premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i ha estat publicada a l’editorial Trípode.

Continuar llegint

Isidre Grau: «La novel·la retrata els equilibris entre la memòria i el silenci»

Llegir.cat. 8/2/2022, Sílvia Romero

Isidre Grau (Sabadell, 1945), és un escriptor amb una llarga i ferma trajectòria literària, ben consolidada en el panorama de les lletres catalanes. Ha publicat novel·la, narrativa breu i assaig, i durant quinze anys va impartir tècniques de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En aquest sentit cal assenyalar que ha publicat, al diari Avui, diversos articles al voltant de l’escriptura creativa.

El febrer de 2020, poc abans de l’inici oficial de la pandèmia i del confinament domiciliari, va publicar Un dissabte de primavera (Editorial Trípode), i un any i escaig més tard, l’octubre de 2021, veu la llum, amb la mateixa editorial, Setanta-tres dies amb el pare, una novel·la que ens exposa la relació, al llarg d’aquest període esmentat, entre un pare i un fill que es veuen obligats a viure en plena natura, amagats perquè la seva vida corre perill. Una narració que ens parla de solitud, subsistència, creixement personal i memòria.

Continuar llegint