banner ciutadà canalda
banner 73 dies
Slide un dissabte de primavera
previous arrow
next arrow
Shadow

L’ofici d’escriure

La docència de les tècniques de l’escriptura ha permès a l’autor aprofundir en aquesta matèria. Part d’aquesta experiència està recollida a La maleta de l’escriptor i L’arquitectura del conte.

Vinyes de Savall

Vinyes de Savall és l’espai literari creat amb Vent de memòria (1984) i que després s’ha anat ampliant amb les 5 novel·les del cicle obert amb Els colors de l’aigua.

Secció de Vídeos

Vídeos de l’autor on parla sobre algunes de les seves obres i sobre la vida i l’activitat de l’escriptor.


Fons Isidre Grau a la Biblioteca de Catalunya

Isidre Grau Antolí (Sabadell, 1945) viu a Cerdanyola, és enginyer tècnic químic, professor de català i des de 1975 es dedica regularment a la literatura, a més d’haver ensenyat les tècniques de la novel·la i el conte. Ha publicat 15 novel·les, 11 reculls de narracions i 2 assaigs literaris, a més de participar en el Col·lectiu Ofèlia Dracs i col·laborar habitualment amb articles a la premsa.
En la seva producció destaca la pentalogia iniciada amb Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi, 1985), amb les transformacions socials del segle XX des de l’espai literari de Vinyes de Savall. En les seves tres novel·les La bellesa del diableEls amants volàtils i La ciutat dels solitaris s’ha centrat en la Barcelona actual, mentre que ha situat la darrera L’home que perseguia la veritat en diferents escenaris del Baix Empordà.  Pel que fa a la narrativa breu, ha publicat  El dia de l’incident, i Pinyols madurs, amb els 85 contes publicats prèviament al digital Núvol. Fruit de la seva experiència didàctica, sobretot a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, ha publicat L’arquitectura del conte i La maleta de l’escriptor, a més d’impartir diversos cursos i conferències sobre l’ofici d’escriure.